Connect with us

SLOBODNA VOJVODINA

Srbija filtrira internet zbog kladionica

Dva od tri najveća operatora elektronskih komunikacija u državi potvrdila su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da postupaju po zahtevu Ministarstva finansija operatorima elektronskih komunikacija da blokiraju internet adrese preko kojih strane firme u Srbiji priređuju igre na sreću.

Published

on

Ministarstvo je za RSE navelo da je prvenstveni razlog za to zaštita fiskalnih interesa i zakona Srbije.

“Internet treba da ostane otvoren i slobodan i ne može se kroz administrativne akte regulisati kako funkcioniše internet infrastuktura”, rekao je za RSE Andrej Petrovski, direktor Šer (SHARE) fondacije za promociju internet sloboda i digitalne bezbednosti.

On je napomenuo da je ta nevladina organizacija upozorila na ovaj slučaj jer smatra da se radi o nezakonitom filtriranju elektronskog saobraćaja.

Sa druge strane, Ministarstvo finansija Srbije navodi za RSE da je za priređivanje igara na sreću potrebno odobrenje, koje nemaju pravna lica za čije sajtove je tražena obustava pristupa korisnicima iz Srbije.

“Napominjemo da ovi strani priređivači igara na sreću ne plaćaju propisane javne prihode koji predstavljaju prihod budžeta Republike Srbije”, kaže se, između ostalog, u odgovoru Odseka za odnose sa javnošću Ministarstva finansija na pitanja RSE.

U odgovoru se dalje navodi da je Uprava za igre na sreću (UIS) Ministarstva finansija, po domaćem zakonu koji reguliše tu oblast, zadužena za davanje i oduzimanje odobrenja, saglasnosti, kontrolu i sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Vip blokirao, Telekom uskoro

Mobilni operater VIP, kompanija koja je član A1 Telekom Austrija Grupe i u Srbiji ima 2,3 miliona korisnika, odgovorila je za RSE da po zvaničnom zahtevu UIS, i pod pretnjom prekršajne odgovornosti, operatori elektronskih komunikacija od 15. oktobra 2020. godine ne smeju da omogućuju priređivanje igara na sreću putem interneta licima koja nemaju odobrenje Uprave, kao ni učestvovanje u njima.

“Poštujući zakon i privatnost korisnika, jer operator ne sme i ne može da kontroliše da li korisnik samo pristupa sajtu ili i učestvuje u igri, kompanija Vip mobile ispunila je zahtev na jedini mogući način – onemogućila je pristup internet stranicama koje su na spisku nadležne Uprave”, naveo je VIP.

Telekom Srbija, sa 4,2 miliona korisnika u državi, potvrdio je za RSE da je i tom operateru od UIS stigao zahtev da licima bez dozvole onemogući priređivanje igara na sreću putem interneta.

“Imajući u vidu veličinu i složenost infrastrukture naše internet mreže, Telekom Srbija još uvek nije realizovao ovaj zahtev ali intenzivno radimo na implementaciji tehničkog rešenja koje bi to omogućilo”, naveo je Sektor za odnose sa javnošću Telekoma za RSE.

Kompanija Vip mobile navela je za RSE i da je odluku o blokiranju pristupa za korisnike iz Srbije pojedinim sajtovima za igre na sreću podržala Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL), koja je potvrdila da se ispunjenjem zahteva Uprave za igre na sreću postupa u skladu sa principima internet neutralnosti. Net neutrality, internet neutralnost, u najkraćem je globalna ideja po kojoj kompanije koje pružaju pristup internetu sav sadržaj tretiraju jednako.Opasnost je da se ovim postavlja presedan koji ubuduće može da se primeni i na druge segmente interneta -ističe Andrej Petrovski

Andrej Petrovski, iz Šera, smatra da je upravo taj princip prekršen i da zabrana na osnovu dopisa državnog organa može da ima posledice i po Ustavom garantovane slobode.

“Opasnost je da se ovim postavlja presedan koji ubuduće može da se primeni i na druge segmente interneta. Može se desiti da se za neku drugu vrstu sadržaja na globalnoj mreži, koja će u datom trenutku ovde biti nepodobna, implementiraju iste mere”, kaže Petrovski.

Šta piše u Zakonu o igrama na sreću?

U Zakonu o igrama na sreću u Srbiji, između ostalog, stoji da je njihovo priređivanje isključivo pravo Srbije i njene Uprave, koje se uz odgovarajuće dozvole može preneti na pravna lica, da je zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću u inostranstvu sa plaćanjem uloga na teritoriji Srbije, kao i da nije dozvoljeno omogućavanje uplate uloga za učestvovanje u igrama na sreću u inostranstvu.

Takođe, navodi se da licencirane inostrane organizacije, u saradnji sa domaćim, zajednički mogu da organizuju igre na sreću uz dozvolu i saglasnost Vlade.

Mario Lukinović, profesor internet prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, kaže za RSE da se ne slaže da se u ovom slučaju krše prava korisnika interneta i dodaje da i druge države primenjuju slična pravila kada su u pitanju igre na sreću.

“Uporedna praksa je takva pre svega zbog različitih vrsta identifikacije. Počevši od uslova punoletnosti lica za učešće u igrama na sreću, preko svih drugih internih evidencija koje se u krajnjem slučaju odnose i na osobe koje imaju problem zavisnosti od kocke”, napominje Lukinović.

Koliko je nepoželjnih internet stranica za klađenje na spisku Srbije za sada nije poznato, kao ni imena priređivača koji su blokirani, a na pitanje RSE o tome nisu odgovorili operatori ni Ministarstvo finansija.

Po zakonu, 40 odsto prihoda od igara na sreću u Srbiji koristi se za finansiranje Crvenog krsta Srbije, organizacija osoba sa invaliditetom, lečenja retkih bolesti, ustanova socijalne zaštite i organizacija sporta i omladine, dok ostatak ide za ostale potrebe u budžetu.Radi se o važnim budžetskim prihodima, jer iz monopola koji država ima dobrim delom finansiraju se organizacije koje se bave marginalnim grupama -kaže profesor Mario Lukinović

“Radi se o važnim budžetskim prihodima, jer iz monopola koji država ima dobrim delom finansiraju se organizacije koje se bave marginalnim grupama. I u ovom slučaju to je najsličnije akcizama na cigarete i gorivo”, napominje profesor Mario Lukinović.

Izdvajanje za te društvene grupe u odgovoru za RSE i Ministarstvo finansija istaklo je kao veoma važno, dok je posebno apostrofiralo da je zakonom propisano i da priređivanje igara na sreću mora biti društveno odgovorno i usmereno ka zaštiti maloletnika, prevenciji bolesti zavisnosti kod učesnika i zaštiti njihovih ličnih podataka.

“Po našim saznanjima, nijedan strani priređivač nije odredio svog predstavnika u Srbiji tako da se organizovanjem igara na sreću, osim fiskalnih interesa, dovode u pitanje i gore navedene obaveze. Blokiranjem tih stranih internet adresa u Srbiji učesnici se štite od mogućih prevara, sprečava se potencijalno pranje novca i finansiranje terorizma”, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kazne do 17.000 evra

Kako stoji u zakonu, inostrane organizacije za priređivanje igara na sreću, na koje je strana država prenela to pravo, zajednički sa Državnom lutrijom Srbije i uz prethodnu saglasnost Vlade mogu zajednički da priređuju igre na sreću, što praktično znači da, na primer, strane firme od srpskih vlasti moraju da dobiju dozvolu za razne vrste klađenja u koje spadaju i pogađanje rezultata fudbalskih i drugih sportskih takmičenja.

Za priređivanje igara na sreću i učešće preko sredstava elektronske komunikacije bez odobrenja u Srbiji su za pravna lica propisane kazne od 100.000 dinara (848 evra) do dva miliona dinara (oko 17.000 evra).

Sporan je, smatra Andrej Petrovski iz Šer fondacije, način na koji je država pokušala da reši problem.

“Uprava je mogla da se obrati tim onlajn kladionicama i da od njih zahteva da onemoguće građanima Srbije pristup klađenju preko interneta. Umesto toga je od operatora zahtevala da ograniče pristup određenoj listi sajtova”, navodi Petrovski.Pravnica i izvršna direktorka organizacije civilnog društva Partneri Srbija Ana Toskić Cvetinović kaže da se čini da je netransparentan način na koji je u ovom slučaju filtriran internet.

Ana Toskić Cvetinović, pravnica i izvršna direktorka organizacije civilnog društva Partneri Srbija, rekla je za RSE da se čini da je netransparentan način na koji je u ovom slučaju filtriran internet.

“Nismo imali unapred definisanu odluku po kojoj smo mogli da procenimo na osnovu kojih kriterijuma je to urađeno. A problematično je i to što se ovako država meša u slobodan pristup internetu”.

Po mišljenju Ane Toskić Cvetinović, postavlja se pitanje i da li će država uskoro preduzeti još neki sličan korak.

“Može se desiti da se sadržaji suspenduju ili selektivno stavljaju na raspolaganje. Onda više nismo u situaciji slobodnog pristupa informacijama, već da su one ograničene korisnicima. A zna se da na osnovu informacija koje danas sami prikupljamo pre svega na internetu nekada formiramo mišljenje i donosimo odluke”, zaključuje Toskić Cvetinović.

Više od 3.800.000 ljudi u Srbiji svakodnevno koristi internet, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku (RZS) iz 2019. godine; 99,8 odsto preduzeća za potrebe poslovanja koristi tu globalnu mrežu, dok ukupno 80 odsto domaćinstava u državi ima internet priključak.

Autor: Zoran Glavonjić (Radio Slobodna Evropa)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SLOBODNA VOJVODINA

Veliki požar u Subotici – gori market VIDEO

Subotica — U prostorijama marketa “Svetofor” oko 14.30 izbio je veliki požar, koji je zahvatio veći deo objekta.

Published

on

By

Subotica — U prostorijama marketa “Svetofor” oko 14.30 izbio je veliki požar, koji je zahvatio veći deo objekta.

Na terenu su trenutno četiri vatrogasne ekipe. Kako saznajemo, svi radnici su evakuisani.

izvor: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=25&nav_category=16&nav_id=2094816

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Transparensi internešenel: Srbija na 96. mestu od 180 zemalja po indeksu percepcije korupcije

Srbija se među 180 zemalja nalazi na 96. mestu po indeksu percepcije korupcije. Od idealnih 100 poena Srbija ima 38, objavila je organizacija “Transparensi internešenel”

Published

on

By

Copyright Pixabay

Srbija se među 180 zemalja nalazi na 96. mestu po indeksu percepcije korupcije. Od idealnih 100 poena Srbija ima 38, objavila je organizacija “Transparensi internešenel” koja se predstavljanjem indeksa percepcije korupcije bavi 27 godina. Ovakav rezultat najgori je za Srbiju u poslednjih 10 godina.

U regionu samo Albanija i Bosna i Hercegovina imaju slabiji rezultat od Srbije, a sa trenutnim nivoom, Srbija se nalazi na istom nivou kao Argentina, Brazil, Indonezija, Lesoto i Turska, koje se percipiraju kao zemlje u kojima je korupcija široko rasprostranjena.

U izveštaju “Indeks percepcije korupcije” (CPI) međunarodne organizacije “Transparensi internešenal” za 2021. godinu u odeljku za Centralnu Aziju i Istočnu Evropu, u delu koji se fokusira na korupciju, ljudska prava i demokratiju, ocenjeno je da vlasti u Srbiji zadržavaju kontrolu uticajem na medije, “uznemiravajući nezavisne kritičare i organizujući nefer izbore”.

Crna Gora sa 43 poena jedna je od samo tri zemlje regiona sa natprosečno ocenom CPI, navodi se u izveštaju, dok su posebni podaci rađeni za teritoriju Kosova, a ocena je 39, što je pad od dva poena u odnosu na ocene od prethodne dve godine, a Albanija drži 35 poena.

Napredak zemalja u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji u borbi protiv korupcije generalno stagnira i sve zemlje u tom delu sveta imaju ocenu ispod 50, dok je za čak 75 odsto zemalja došlo do nazadovanja, nikakvog ili vrlo malog napretka u poslednjih 10 godina, pokazuje CPI.

Najveći pad u tom delu Evrope i sveta beleži Beorusija (41), koja je izgubila šest poena uz rast nasilja, pogoršanje demoratije i izrazito malo poštovanje ljudskih prava. Prosek istočne Evrope i centralne Azije drži se na 36 poena – Gruzija sa 55, Jermenija sa 49 i Crna Gora sa 46 poena vodeće su i jedine tri zemlje iz regiona koje imaju rezultate iznad globalnog proseka od 43.

Turkmenistan (19), Tadžikistan (25) i Kirgistan (27) imaju najniže ocene.

U poslednjoj deceniji, 14 zemalja u regionu je ili opadalo ili nije ostvarilo značajan napredak, pa su od 2012. godine Turska (38) i Bosna i Hercegovina (35) značajno opale na CPI listi. Pet zemalja u regionu značajno je poboljšalo svoje rezultate u tom periodu: Jermenija (49), Belorusija (41), Moldavija (36), Ukrajina (32) i Uzbekistan (28). Čak 131 zemlja u svetu nije zabeležila nikakav napredak protiv korupcije tokom protekle decenije, a tokom 2021. godine, 27 zemalja zabeležilo je pad., navodi u iveštaju TI.

“Transparensi internešenel” poziva vlade da deluju u borbi protiv korupcije i posvećenosti ljudskim pravima i da se ljudi širom sveta udruže zahtevajući promene.

“Korupcija omogućava kršenje ljudskih prava i pokreće eskalirajucu spiralu poroka. Prava i slobode erodiraju, demokratija opada dok njeno mesto zauzima autoritarnost, što dalje omogućava viši nivo korupcije”, piše u izveštaju.

Transparentnost Srbija: Odsustvo primene zakona

Ogranizacija Transparentnost Srbija povodom liste indeksa percepcije korupcije održala je onlajn panel na kojem su izneti komentari rezultata.

Profesorka Radmila Vasić rekla je da ovi rezultati daju mogućnost da se napravi uporedni pregled i u odnosu na prošle godine, ali i sa rezultatima iz zemalja regiona i EU.

Kako je rekla, rezultat je najgori u poslenjoj deceniji i govori da je u Srbiji korupcija široko rasprostranjena.

“Istraživanja služe da se nakon toga istraži koji su to uzroci koji su doveli do nezadovoljavajućeg ranga, kao i da bi se utvrdile ili preporučile mere”, navela je profesorka Vasić.

Ona je istakla da je Srbija ” u velikom problemu jer institucije ne funkcionišu onako kako je normativno određen njihov status”.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija istakao da je indeks percepcije korupcije nešto što poslovni ljudi gledaju kada razmišljaju o širenju biznisa, te da to svakako loše utiče na reputaciju Srbije.

Takođe, Nenadić je za Euronews Srbije povodom rezultata ovog naveo da se ističe odsustvo političke volje kada je reč o primeni zakona.

“Jasno se pokazuje odsustvo političke volje da se zakoni ne primene. Sa time smo se suočili na najočigledniji način kada je u pitanju upravljanje preduzećima, odnosno situaciju u EPS-u”, kazao je Nenadić.

Euronews Srbija, FoNet

izvor: https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/34582/transparensi-internesenel-srbija-na-96-mestu-od-180-zemalja-po-indeksu-percepcije-korupcije/vest

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Vuletić podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića

Pokret „Crno na belo“ optužuje predsednika Srbije da mladima nudi mito da glasaju za njega

Published

on

By

foto: Srđan Stevanović /Starsport

Osnivač i predsednik pokreta „Crno na belo“, profesor Vladimir Vuletić najavljuje za Danas da će ovaj pokret podneti krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog nuđenja mita mladima, odnosno izjave predsednika da će se, ako pobedi na izborima u aprilu, založiti da oni dobiju po još 100 evra.

” Ja ću moliti da i u drugoj polovini godine, ukoliko naravno ne izgubimo na izborima trećeg aprila, moliću ljude da još jednom pomognu mladim ljudima“, rekao je Vučić u intervjuu za Pink.

On je dodao da nije razlog to što će neko od njih da kupi patike ili da izvede momka ili devojku na ručak, te da će neki od njih taj novac po prvi put da osete kao nešto što je njihovo, što su zaradili, kao i da to rađa odgovornost prema novcu i prema državi, da će po prvi put znati da poštuju to što su zaradili, a ne dobili od roditelja.

Vučić je u intervjuu naveo da će mladi ljudi od 18 do 29 godina prvog februara dobiti prvih 100 evra, da će penzioneri 10. februara dobiti po 20.000 dinara, jer su, kako je rekao, i jedni i drugi to zaslužili u koroni.

Vladimir Vuletić ističe da je najava o novih 100 evra mladima „ukoliko dobije na izborima“ klasičan mito „čist kao suza“. On je podsetio na član 156 Krivičnog zakonika koji se odnosi na davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

„Ko drugome nudi, daje, obeća nagradu, poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“. Ukoliko je reč o vršiocu funkcije, predviđena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

– U brojnim primerima učinjenih krivičnih dela, gaženja Ustava i zakona Republike Srbije, izigravanja i unižavanja pravosuđa, Aleksandar Vučić sada čini svoje Neronsko paljenje Rima. U svom bestijalnom pohodu na poslednje institute slobode izbora i slobode glasa, on teško krši član 156 Krivičnog zakonika, obećavajući delu građanstva mito iz dva dela. Prvi deo im daje pre izbora, javno, obećavajući da će drugi deo mita dobiti ukoliko on pobedi na predstojećim izborima – ukazuje Vuletić.

Profesor dodaje da težina ovog krivičnog dela ukazuje na činjenicu da je Vučić „čovek koji apsolutno ne preza ni od čega, da bi došao do cilja“.

– „Crno na belo“ će u narednih 48 časova podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog davanja mita u vezi sa glasanjem. Ako sada tužilaštvo ostane nemo, to će biti potpuni dokaz da je Zagorka Dolovac ništa drugo do saučesnik u ovom bestijalnom napadu na poslednju liniju odbrane, a to je sloboda građana da glasaju – poručuje Vuletić.

Katarina Živanović

izvor: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/vuletic-podnosi-krivicnu-prijavu-protiv-vucica/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Inicijativa: Odustalo se od prodaje kompleksa „Boško Buha“, naći trajno rešenje

Inicijativa za obnovu Memorijalnog kompleksa Boško Buha pozdravlja današnju odluku da se odustane od prodaje Memorijala na Jabuci i traži od nadležnih institucija da pronađu trajno rešenje za ovo kulturno dobro od izuzetnog značaja, saopšteno je iz te Inicijative.

Published

on

By

Inicijativa za obnovu Memorijalnog kompleksa Boško Buha pozdravlja današnju odluku da se odustane od prodaje Memorijala na Jabuci i traži od nadležnih institucija da pronađu trajno rešenje za ovo kulturno dobro od izuzetnog značaja, saopšteno je iz te Inicijative.

Oni podsećaju javnost da je ovo već drugi put da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila prodaju imovine stečajnog dužnika Putnik Prijepolje uključujući i delove Memorijalnog kompleksa Boško Buha, da bi zatim od te prodaje odustala usled reakcije javnosti i institucija.

Iako je dobro da nije došlo do prodaje Memorijalnog kompleksa, nije rešenje ni da kompleks ostane u stečajnoj masi. Usled ovakve situacije, Spomen dom i drugi objekti u sklopu kompleksa aktivno propadaju i njihova obnova postaje sve skuplja i komplikovanija. Zbog toga tražimo od države da odmah preduzme odgovarajuće korake i vrati Memorijalni kompleks u javno vlasništvo, obnovi ga i ponovo uspostavi obrazovne, rekreativne i druge sadržaje za decu“, navodi se.

Oni dodaju da Memorijalni kompleks Boško Buha ima status kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

“Naš odnos prema Memorijalu koji nas podseća na veliku žrtvu utkanu u slobode koje smo jednom kao društvo osvojili će svedočiti o tome kakvo smo društvo danas”, zaključuje Inicijativa u saopštenju.

Evropa Nostra Srbija pozdravlja otkazivanje prodaje Memorijalnog kompleksa Boško Buha

Organizacija posvećena očuvanju kulturne baštine “Evropa nostra Srbija” pozdravila je odluku Agencije za licenciranje stečajnih upravnika da se otkaže javno nadmetanje za prodaju preduzeća “Putnik Prijepolje”, uključujući i Memorijalni kompleks “Boško Buha” na Jabuci.

“Ovo kulturno dobro od izuzetnog značaja, opet je, uprkos snažnim otporima struke, predstavnika lokalne zajednice i građana, bilo u velikoj opasnosti da nestane kao posledica zanemarivanja kulturne baštine u Srbiji”, navodi se u saopštenju te organizacije.

U saopštenju se dodaje da Memorijalni kompleks “Boško Buha” ima posebno mesto i da je veoma opasno da se zanemaruje taj kulturno-istorijski spomenik, koji simbolizuje borbu za slobodu, naročito u vreme “koje obeležava revizionizam, negiranje antifašizma i drugih tekovina Drugog svetskog rata na kojima je izgrađena posleratna Jugoslavija, Srbija i čitava Evropa”.

“Pozivamo Vladu Srbije da iskoristi pravo preče kupovine, sačuva Memorijalni kompleks ‘Boško Buha’ i uloži sredstva da se on obnovi”, dodaje se u saopštenju.

N1 Beograd, Beta

izvor: https://rs.n1info.com/vesti/inicijativa-odustalo-se-od-prodaje-kompleksa-bosko-buha-naci-trajno-resenje/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Kazahstan, Uzbekistan i Kirgistan bez struje

Veći delovi Kazahstana, Uzbekistana i Kirgistana ostali su danas bez struje zbog isključenja dalekovoda u Kazahstanu.

Published

on

By

Veći delovi Kazahstana, Uzbekistana i Kirgistana ostali su danas bez struje zbog isključenja dalekovoda u Kazahstanu.

Mreže tri bivše sovjetske republike su međusobno povezane, kao i sa Rusijom, radi pokrivanja neočekivanih nestašica, ali je dalekovod u Kazahstanu isključen zbog “iznenadne nestabilnosti”.

Vlasti u Uzbekistanu i Kirgistanu saopštile su da ponovo pokreću elektrane posle vanrednog prekida rada, ali da privremeno neće biti povezane sa dalekovodom u Kazahstanu, javlja Rojters.

FoNet

izvor: https://rs.n1info.com/svet/kazahstan-uzbekistan-i-kirgistan-bez-stuje/

Continue Reading

SLOBODNA VOJVODINA

Radoslav Milojičić Kena izabran za predsednika Srpske levice, izlaze na izbore u aprilu

Published

on

By

Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić – Kena izabran je za predsednika stranke Srpska levica, a plan je i da izadju na aprilske izbore.

Kako piše Blic, Komunistička partija, čiji je predsednik bio Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, promenila je na kongresu održanom prethodnog vikenda naziv u Srpska levica, a potom je za predsednika predložen i izabran Milojičić.

„Postojimo tek nekoliko dana, mlada smo stranka. Ideja je da se uključi što veći broj mladih ljudi, nova generacija političara, na čemu već dugo isisistiram i da izadjemo na izbore za dva meseca“, izjavio je Milojičić.

Kako je naveo, cilj im je „podizanje ozbiljne organizacije koja trenutno ne postoji unutar cele opozicije“.

„Mi to znamo da radimo operativno i pokušaćemo da damo doprinos rušenju režima“, rekao je Milojičić.

danas

Continue Reading

Trending